Lego robotika: Mali Ustvarjalci

USTVARJALČEK
Ustvarjalček je ustvarjalni program za najmlajše otroke, stare od 4 do 5 let. Otroci na delavnicah obdelujejo več vrst gradiv: papir, les, umetne mase, itd. Seveda pa ne manjkajo različne igre in izzivi z LEGO kockami.

ROBOPIONIRČEK
Robopionirček je začetni tečaj za otroke, stare od 6 do 11 let. Vaje temeljijo pretežno na sestavljanju (s kompleti LEGO WeDo), medtem ko je programski del prilagojen osnovni težavnostni stopnji. Primeren je tako za otroke, ki so se že udeležili začetnega tečaja, kot tudi za tiste, ki so se z LEGO kockami igrali le doma. Robopionirček je tudi pogoj za udeležbo na nadaljevalnem tečaju Robolešnik.

ROBOLEŠNIK
Robolešnik je nadaljevalni tečaj za otroke, stare od 6 do 11 let. Vaje (s kompleti LEGO WeDo) so sestavljene tako, da se otroci spoprimejo s težavnejšimi konstrukcijskimi problemi in zahtevnejšimi programskimi algoritmi. Delavnica je primerna za otroke, ki so se udeležili začetnega tečaja vsaj dvakrat ali trikrat (6 do 9 ur). Robolešnik je tudi pogoj za udeležbo na nadaljevalnem tečaju za starejše otroke Robomojster.

ROBOMOJSTER
Robomojster je najzahtevnejši nivo robotike Malih ustvarjalcev. Otroci se bolj ali manj samostojno spoprimejo s težavami in preprekami, ki jih določi učitelj – mentor. Pri tem uporabljajo zahtevnejši komplet kock (LEGO Mindstorms) za sestavo robota in pišejo zahtevnejše programske algoritme. Primeren je za otroke, starejše od 10 let, ki so se udeležili nadaljevalnega tečaja (Robolešnik) vsaj dvakrat ali trikrat (6 do 9 ur). Primeren je tudi za otroke, ki so starejši od 12 let in se prvič udeležujejo naših delavnic.

Za sobotno delavnico Lego robotika – se je potrebno predhodno prijaviti na spletni strani maliustvarjalci.