PROJEKCIJA

ROBOT ODBOJKAR
Odbojkarski projekt je sestavljen iz treh robotov, ki posnemajo gibanje vrhunskih odbojkarjev. Vsak robot ima pet stopenj svobode ter izvaja visokohitrostne gibe na vodilih, ki so napeljani vzporedno z odbojkarsko mrežo. Aplikacija trenerjem omogoča nadzorovanje robotov, npr. blokadne gibe, položaj robotov etc. Praktična uporaba tega sistema na treningih na igrišču je potrdila njegovo učinkovitost.

VELIKI ROBOT Mk1
Veliki robot Mk1 uporabniku omogoča, da preizkusi, kako bi hodil, če bi bil 5-metrski velikan, hkrati pa ga začnejo kot velikana dojemati tudi drugi ljudje. Uporabnik stoji na podlagi, ki jo podpirata dve nogi na koleščkih. Med hojo se podlaga premika naprej na koleščkih v skladu z gibanjem osebe, gibanje nožnih sklepov pa povzroči nihajoče gibanje.

Hiroo Iwata
Hiroo Iwata je profesor na Fakulteti za inženiring, informatiko in sisteme na Univerzi Tsukuba na Japonskem ter predsednik Družbe za virtualno resničnost Japonske (2016, 2017). Pri svojem raziskovanju se osredotoča na razvijanje projektov z uporabo virtualne resničnosti in robotike. Je začetnik projekta Device Art (2004), dela pa je predstavljal na razstavi Emerging Technologies, v okviru SIGGRAPH, od leta 1994 do 2007. Leta 2013 je Iwata razvil program doktorskega študija Empowerment Informatics (EMP), ki ga tudi vodi.