3D skeniranje obrazov in print

 

Na festivalu novomedijske kulture Speculum Artium gostuje “mobilni KIBLIX” z delavnico 3D skeniranja obrazov in print v sodelovanju s Srednjo šolo za oblikovanje v Mariboru. Mentorja delavnice sta Denis Fras in Stevan Čukalac iz Srednje šole za oblikovanje Maribor.

Več o delavnici (KIBLIX 2016):

Področji 3D skeniranja in tiskanja sta med seboj povezani in modele iz 3D skenerja lahko izvozimo in jih natisnemo ali obdelamo s CAD z orodji. Mentorja bosta predstavila tehnologijo skeniranja, način delovanja, primere, modifikacijo modelov, prednosti in slabosti 3D skenerjev ter predstavila model David 3d SLS 3, ki deluje po principu strukturirane svetlobe in deluje izjemno hitro in natančno. V kolikor bodo obiskovalci želeli, se bodo lahko udeležili skeniranja obrazov in jih digitalizirali.

 

Denis Fras (1980) je diplomiral iz programa medijske komunikacije na FERI. Po kratkotrajnem ukvarjanju z računalniškim inženiringom se je med študijem začel ukvarjati z grafičnim oblikovanjem. Od leta 2010 je zaposlen na Srednji šoli za oblikovanje Maribor, kjer poučuje v modulu grafično oblikovanje. Veseli ga delo z mladimi, njihova zagnanost in veselje do odkrivanja novih stvari ter možnost, da jim posreduje svoje znanje in izkušnje.

Stevan Čukalac (1980) se po končani diplomi na PF v Mariboru in magisteriju na ALUO v Ljubljani udeležuje na razstavah in projektih s področja grafike. Zaposlen je na srednji šoli kot učitelj risanja, umetnostne zgodovine in fotografije.