Vstopite v mešano resničnost z uporabo očal Microsoft HoloLens

V Skupini stroka.si vidimo veliko uporabno vrednost naprave Microsoft HoloLens in s tem mešane resničnosti v izobraževalne namene. S pomočjo očal si organizacije lahko zagotovijo učinkovit način učenja, boljši prenos znanja, ponovljivost učnih prikazov in poskrbijo za še boljšo usposobljenost ljudi za delo.

Skupina stroka.si vas vabi, da preizkusite očala za mešano resničnost Microsoft HoloLens. Njihovi predstavniki vam bodo pokazali več scenarijev uporabe naprave; lahko boste stopili v proizvodnjo in se učili, kako poteka delo za tekočim trakom, se naučili borilnih veščin ali lončarstva, spoznali anatomijo človeka, se šli arhitekta, ali pa enostavno lovili dinozavre.

Uporaba naprave Microsoft HoloLens za učenje v proizvodnji

Predvsem v proizvodnih podjetjih je ob uvedbi novih zaposlenih ali ob lansiranju novih produktov potrebno poskrbeti za učinkovit prenos znanja med zaposlenimi. Največkrat gre za fizični prenos znanja med zaposlenimi v proizvodni, kar za njih predstavlja precejšen vložek časa in odmik od nalog delovnega mesta. Pogosto se tako zgodi, da zaposleni določeno delovno mesto zapusti in je prenos znanja otežen ali do njega ne pride. Nekatere organizacije imajo interno izobraževanje urejeno s pomočjo zapisanih navodil, elektronskih ali video izobraževanj. Vse oblike so se v praksi pokazale kot učinkovite do neke mere.

Skozi očala HoloLens si boste lahko ogledali delo zaposlenega na delovnem mestu v proizvodnji. V realnem okolju bo vidno sosledje pravilnih gibov in potek dela za tekočim trakom. Naprava zaposlenega opozarja na nevarnosti in pasti delovnega mesta, kaže pravilno obnašanje, daje navodila in beleži izvedbo izobraževanja.

Spoznavanje človeškega telesa v varnem, realnem okolju

S pomočjo očal si boste lahko ogledali hologram, ki prikazuje človeško telo. Možen bo ogled celotnega moškega ali/in ženskega telesa. Sami si boste lahko izbrali, ali si želite ogledati vse, ali posebej srčno-žilni sistem, mišice, organe, kosti. Lahko si boste ogledali samo posamezne dele telesa, posamezne organe, lahko si jih boste ogledali od daleč, od blizu ali stopili v hologram človeškega telesa.

Podajanje znanja s pomočjo naprave HoloLens je lahko učinkovitejše, bolj vizualno privlačno, bolj otipljivo in varno. Govorimo o uporabi mešane resničnosti in združitvi realnih in virtualnih svetov za ustvarjanje novih okolij in vizualizacij, kjer fizični in digitalni objekti soobstajajo in omogočajo interakcijo v realnem času.