UNICEF že več kot 70 let rešuje življenja otrok po vsem svetu. V več kot 190 državah otrokom zagotavlja hrano, vodo, zdravstveno oskrbo, izobraževanje in zaščito otrokovih pravic. Ste si kdaj predstavljali, kako otroci v gospodarsko manj razvitih državah doživljajo svet okoli sebe?

Vseh ljudi se ne da peljati na teren. Lahko pa teren pripeljemo k vsakemu človeku – s pomočjo virtualne resničnosti (VR). S pomočjo te tehnologije vstopimo v življenja otrok in na lastne oči vidimo programe pomoči. Virtualna resničnost je edinstvena, emocionalna in zapomljiva izkušnja za vse generacije, ki vam jo približajo UNICEF-ovi HELPSTERJI:

VR video „Oblaki nad Sidro“: 12-letna Sidra je zaradi vojne zapustila Sirijo. Živi v enem od največjih begunskih centrov na svetu, v Zaatariju v Jordaniji. S pomočjo VR očal obiščemo Sidrin dom, prisluhnemo šolski uri in z otroki igramo nogomet.

VR video „Na poti do izkoreninjenja otroške paralize“: 9-letni Job iz Kenije ima otroško paralizo, kar ga ovira pri gibanju in igri z vrstniki. S pomočjo VR očal obiščemo Jobov dom in vaško tržnico ter UNICEF-ove cepilce, ki si prizadevajo izkoreniniti to nevarno virusno okužbo.