BR41N.IO: edinstvena priložnost za eksperimentiranje z vmesniki med možgani in računalnikom pod vodstvom strokovnjakov

Mednarodni hekaton oblikovalcev možgansko-računalniških vmesnikov v Sloveniji

18. in 19. 10. 2019 v Delavskemu domu Trbovlje

BR41N.IO hekaton je namenjen skupinskemu razvoju uporabe BCI naprav (vmesnikov med možgani in računalnikom) in novih aplikaciji zanje.

BR41N.IO hekaton je zasnovan kot idejno-razvojni maraton za raziskovalce, tehnologe, inženirje, študente, umetnike in znanstvenike, z namenom skupnega ustvarjanja novih aplikacij za možgansko-računalniški vmesnik (BCI). Med kratkotrajnim sodelovanjem kreativnih strokovnjakov z različnih področij se lahko ustvarijo nove zanimive uporabne aplikacije.

Udeleženci imajo možnost, da se prijavijo na različne projekte, v okviru katerih potem skupinsko raziskujejo in ustvarjajo nove aplikacije. Projekti so našteti in opisani na spodnji povezavi (ime projekta, namen projekta, strojno orodje, število skupin, število ljudi v skupini in potrebno predznanje).

Večina projektov ima predvideno uporabo The Unicorn Brain vmesnika med možgani in računalnikom in Unicorn Suite aplikacije, dodatno programsko opremo pa si udeleženci po navodilih namestijo na svoje prenosne računalnike pred prihodom na hekaton. BCI The Unicorn Brain  naprave bodo zagotovili organizatorji hekatona.

Kdo lahko sodeluje?

Sodelujejo lahko vsi, ki jih to področje zanima in bi radi bolje spoznali tehnologije BMI (možgansko-strojni vmesnik), BCI (možgansko-računalniški vmesnik), robotiko, AR (razširjeno resničnost), VR (virtualno resničnost), strojno učenje, obdelavo podatkov, senzorje, strojno-človeške vmesnike, kontrolerje, procesiranje signalov, haptiko, rehabilitacijo in podobna področja. Ni potrebno, da so vsi udeleženci strokovnjaki s področja BCI, saj so interdisciplinarne skupine pogosto uspešne pri oblikovanju rešitev in pri izdelovanju delujočih prototipov. Vse skupine bodo ustvarjale pod mentorstvom strokovnjakov razvijalcev BCI tehnologij – g.tec.

Po končanem hekatonu bo mednarodna žirija izbrala najbolj inovativno aplikacijo in skupino, ki jo je oblikovala, nagradila z denarno nagrado v vrednosti 1.000 $!

Hekaton bo potekal v angleškem jeziku.

Več informacij in celoten program je na voljo na spodnji povezavi (v angleškem jeziku). Predhodne prijave so obvezne.

https://www.br41n.io/Trbovlje-2019