Selfiji dronov in Drone+

Projekt Selfiji dronov sestavlja fotografska serija dronov, ki fotografirajo sami sebe. V sklopu projekta si avtor zamisli alternativno sedanjost, v kateri je vojn konec in so droni – nekoč najboljše naprave za opazovanje – oropani svojega glavnega razloga za obstoj, in v dejanju nečimrnosti obrnejo svoje vgrajene kamere v ogledalo.

Drone+ je video dokumentacija drona, ki poskuša preteči 100-metrsko progo in snema svojo aktivnost z mobilno aplikacijo Nike+. Drone je en mesec tekel po isti progi in beležil podatke o lastni hitrosti, času in dolžini teka. Čeprav je največkrat progo uspešno pretekel do konca, mu je to včasih tudi spodletelo. Razlogi za neuspeh so bili večinoma tehnični ali pa povezani z vremenskimi razmerami. Občasno je bil tek uspešen, vendar nikoli ni kazal znakov napredovanja.

Drone+ dokumentira prisotnost znakov življenja: nepredvidljive in nepopolne rezultate, odvisne od nepredvidenih dogodkov, ki so posledica stika z okoljem ter dejstva, da je sestavljen iz nestabilnih (in poceni) materialov. Z izpostavljanjem teh aktivnosti na nek način ustvarimo drugačno, če ne celo nasprotno, naracijo od instrumentalne in deterministične perspektive, ki se ponavlja na primer v Wired magazine in mnogih drugih. Medtem ko te naracije upoštevajo splošno in abstraktno uporabo dronov, avtor opazuje specifične dogodke v dronovem življenju, ki se dogajajo dan za dnem.