Piškotki in izjava o zasebnosti

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

Upravljanje s piškotki

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Katere piškotke uporabljamo?

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Servis Država Veljavnost Opis
PHPSESSID TNM Slovenija seja Hranjenje vrednosti vaše seje na spremljevalnih spletiščih.
_iCD TNM Slovenija do konca seje Uporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih. Veljavnost piškotka je določena s strani uporabnika.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka Servis Država Veljavnost Opis
_ga Google Analytics Irska 2 leti Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gat Google Analytics Irska seja Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid Google Analytics Irska seja Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

 

Politika o varstvu osebnih podatkov

1. Katere osebne podatke obdelujemo in kako jih pridobimo

1.1. Osebni podatki, ki jih dobimo od vas

1.1.1. Osebni podatki, ki nam jih posredujete, tako da izpolnite obrazce na naši spletni strani ali pa nam jih pošljete po telefonu, po elektronski pošti ali kako drugače posredujete. To vključuje informacije, ki jih navedete, ko se na naši spletni strani naročite na e-obvestila. Podatki, ki nam jih sporočite, lahko vključujejo vaše ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonsko številko in zaposlitev, če ste zakoniti zastopnik ali kontaktna oseba pravne osebe.

1.1.2. Osebni podatki, ki jih zberemo od vas. Pri vsakem vašem obisku na naši spletni strani bomo samodejno zbirali naslednje podatke:

  • Tehnične informacije, vključno z naslovom internetnega protokola (IP), ki se uporablja za povezavo računalnika z internetom, podatki za prijavo, vrsto in različico brskalnika, nastavitev časovnega pasu, vrste in različice brskalnika, operacijski sistem in platform.
  • Informacije o vašem obisku, vključno s polno unikatnimi lokatorji virov (URL), krogotokom do, prek in z naše strani (vključno z datumom in časom), izdelki, ki ste si jih ogledali ali iskali, čas odziva strani, nalaganje napak, dolžina obiskov na določenih straneh, informacije o medsebojnem delovanju strani (na primer pomikanje, kliki in nadzorovanje miške), metode, ki se uporabljajo za brskanje stran od strani, in katero koli telefonsko številko, ki se uporablja za klicanje naše številke za stranke.

2. Za kaj uporabljamo vaše osebne podatke

2.1. Osebne podatke, ki nam jih posredujete bomo uporabili:

  • za izpolnitev naših obveznosti, ki izhajajo iz vseh pogodb, sklenjenih med vami in nami in spremembah povezanih s tem;
  • da vam zagotovimo prejemanje elektronskih obvestil in informacije o naših na katere ste se prijavili;
  • da bo vsebina na naši spletni strani predstavljena na najučinkovitejši način za vas in vaš računalnik;

Osebnih podatkov ne delimo z osebami zunaj organizacije ali drugimi organizacijami in/ali nepooblaščenimi osebami. Z zunanjimi sodelavci, s katerimi sodelujemo za potrebe nemotenega poslovanja (zagotavljanje IT storitev in vzdrževalci/servisi programsko aplikativne opreme, agencije za optimizacijo naše spletne strani), imamo sklenjene pogodbe v skladu z zakonodajo, našimi internimi pravili in postopki, in z ustreznimi varovalkami za varovanje osebnih podatkov. Zunanji sodelavci lahko vaše osebne podatke uporabijo le za s pogodbo določene namene in skladno z našimi navodili.

2.2. Osebne podatke, ki jih zberemo od vas bomo uporabili:

  • za upravljanje naše spletne strani in za notranje operacije, vključno z odpravljanjem težav, analizo podatkov, testiranjem, raziskavami, statističnimi in raziskovalnimi nameni;
  • za izboljšave naše spletne strani, da bi zagotoviti, da je njena vsebina najučinkoviteje predstavljena za vas in za vaš računalnik;
  • da vam omogočimo, da sodelujete v interaktivnih funkcijah naše storitve, ko se odločite za to;
  • kot del naših prizadevanj, da bo naša stran varna;
  • za izmero ali razumevanje učinkovitosti oglaševanja.

3. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Osebne podatke, pridobljene za namene sklepanja in izvajanja pogodbenih obveznosti, hranimo deset let po prenehanju pogodbe oz. deset let po koncu obdelave osebnih podatkov. Druge osebne podatke hranimo do izpolnitve namena, zaradi katerega so bili zbrani. Osebne podatke, ki se obdelujejo le na podlagi vaše privolitve, hranimo pet let od preklica vaše privolitve, razen če prevladajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine, ko se podatki obdelujejo le do preklica privolitve.

4. Posredovanje osebni podatkov v tretje države

Osebni podatki, ki jih zberemo od vas, bodo odelovani in hranjeni znotraj Evropskega gospodarskega prostora (“EEA”). Če soglašate z namestitvijo piškotkov za spremljanje statistike in če ste naročeni na prejemanje e-obvestil, za pošiljanje katerih uporabljamo spletno platformo MailerLite, Mailerlite, . V tem primeru se posredujejo le vaš ime in priimek ter elektronski naslov. S predložitvijo vaših osebnih podatkov se strinjate s tem prenosom, shranjevanjem ali obdelavo. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu z veljavno zakonodajo in našimi internimi akti.

Prenos informacij prek interneta ni popolnoma varen. Čeprav se bomo po svojih najboljših močeh zaščitili z vašimi osebnimi podatki, ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov, posredovanih na naši spletni strani; vsak prenos je na lastno odgovornost. Ko bomo prejeli vaše podatke, bomo za preprečitev nepooblaščenega dostopa uporabili stroge postopke in varnostne funkcije.

5. Kako varujemo vaše osebne podatke

Uveljavljene imamo pravne, tehnične in organizacijske postopke in ukrepe, s katerimi zagotavljamo varstvo vaših podatkov, skladno z zahtevami veljavne zakonodaje. Zaposleni, ki jih uporabljajo oz. kako drugače obdelujejo, so jih zavezani skrbno varovati v skladu z določbami veljavne zakonodaje in našimi internih pravil. K temu s sklenitvijo pogodbe zavežemo tudi vse zunanje sodelavce.

7. Vaše pravice

Kadarkoli se lahko odjavite od prejemanja naših obvestil in informacij in zahtevate popravek, izbris, omejitev obdelave, prenos podatkov ali dostop do osebnih podatkov na elektronski naslov novagalerija@dd-trbovlje.si ali po pošti Trg svobode 11a, 1420 Trbovlje. Jamčimo vam tudi vso ostalo spoštovanje zasebnosti, kot jih odločajo veljavna zakonodaja in naši interni akti.

Zoper našo oločitev o vaši zahtevi je vedno mogoče vložiti pritožbo na nadzorni organ.

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo DDT nemudoma izvedel vse notranje in zunanje postopke in ukrepe (tudi tehnične in organizacijske) za zaščito pravic posameznika. Na način in pod pogoji veljavne zakonodaje se bo o tem obvestilo tudi nadzorni organ in posameznika.