Rajzefiber: predstavitev NFT razglednic

NFT tehnologija omogoča široko uporabo na področju turizma. Na festivalu Speculum Artium predstavljamo primer dobre prakse iz Maribora MB Razglednice – Maribor Lost & Found.

Nezapisane zgodbe so našle svojo upodobitev v obliki razglednic. Pet zgodb, ujetih v pet unikatnih razglednic, katerih zgodbe lahko tudi slišite. Da, prav ste prebrali. Slišite! Vsaka razglednica ima namreč svojo QR kodo, preko katere se enostavno povežete in uživate ob doživljanju mesta skozi brane zgodbe. Tako boste lahko svoje doživetje mesta odnesli s seboj ali ga delili z vašimi najdražjimi.

Namen projekta je nadgraditi uspešno zgodbo vsakoletnega Festivala sprehodov Rajzefiber, društva Hiša!, skozi tekstualno in vizualno zapisovanje nezapisanih zgodb nesnovnih dediščin s strani lokalnih sprehajalcev in vizualnih umetnikov v obliki nove, kvalitetne ponudbe spominkov v Mariboru. S tem želimo povečati poznavanje dediščine mesta, prepoznavnosti vizualnih umetnikov in nenazadnje razvoj inovativnega in uspešnega modela delovanja, ki je lahko prenosljiv v druge kraje.


Skip to content