Profile image - ListenListenListen

ListenListenListen

Simona-Daniela Tudose

Preveč smo navajeni na socialna omrežja, lepotne standarde in predsodke, ki vplivajo na naša življenja, vedenje in moralo. Ali nismo pri zasledovanju svojih ciljev, pa naj gre za kariero, ljubezen ali status, postali slepi za ljudi okoli nas?

Ali ne bi bili, če bi le lahko našli skrita, neizrečena sporočila teh epizodnih likov v naših življenjih, manj nevedni? Ali bili vsaj bolj sočutni in pozorni, ko nekdo potrebuje pomoč … Ko se soočimo s temi dejstvi, skrivnostmi, ki se odstirajo pred nami, ne smemo več imeti izgovora za pasivnost. Tako namreč postajamo manj od tega, kar si želimo biti.

Kaj če bi dejansko slišali sporočila, ki se skrivajo v ljudeh v našem življenju? Če bi vedeli, da je dekle, ki sedi poleg nas na podzemni železnici, zlorabljeno, da se moški, ki nam je postregel kavo, spopada s težavami ali da učiteljica, ki zamuja k pouku, skriva globoko trpljenje. Bi takrat morda bolje razumeli, poslušali, slišali?

Mogoče bi takrat lahko bolj pomagali sebi in drugim, morda potem ne bi bili več tako zaslepljeni.

Projekt je bil razvit kot del sodelovanja med Speculum Artium ter NOVA festivalom v okviru NOVA Grow rezidenčnega programa.

Logo: NOVA festival
Skip to content